Sofra
Siverek’te yapılan bu piyazda ‘rışvat’ ya da ‘risvad’ denilen hoş kokulu bir yabani ot kullanılır. Bölgede acura ‘hitta’ denildiği için yemek bu ismi almıştır

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1.5 kg acur

    Yarım kg kırmızı soğan

    250 gram kırmızıbiber

    Yarımşar demet maydanoz, nane ve rışvat

    625 ml üzüm sirkesi

    250 gram zahter balı

    375 ml su

    1.5 yemek kaşığı kaya tuzu

Acurları ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını temizleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın. Soğan, biber, maydanoz. Nane ve rışvatı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine alın. İyice karıştırıp ağzı kapalı bir kapta 1 gün dinlendirin. Tabağa alıp üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı gezdirip servis yapın.