Tumbik Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıyılmış soğan, fıstık, tel şehriye, haşlanıp doğranmış havuç, kuş üzümü ve sıvı yağı tencereye alın. Dolmalık fıstığın rengi dönene dek kavurun. Pirinç ekleyip 1 dakika daha kavurun. Tavuk veya et suyu ilave edin. Pirinç suyu çekip göz göz olana dek pişirin. Dolma baharatı, tarçın, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL