Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    1 su bardağı kepekli bulgur
    1 adet soğan,
    1 su bardağı yeşil mercimek
    Yarım çorba kaşığı biber
    Yarım çorba domates salçası karışımı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı,
    1 adet kırmızı biber
    3 adet yeşil biber
    2 adet sarımsak,
    yarım çay kaşığı tuz

Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri,ince kıyılmış samısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitaminlerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.