Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç
    yeteri kadar su
    Yarım çay bardağı tatlı badem
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı tereyağı
    100 gram kuzu eti
    Bir buçuk su bardağı et suyu
    1 çay bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    3 dal maydanoz
    tuz
    karabiber
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Bademleri kaynar suda 10 dakika tutup, kabuklarını soyun. Daha sonra badem ve dolmalık fıstığı birer çorba kaşığı sıvı yağda ayrı ayrı kavurun. Tereyağını bir tencereye alıp küçük küpler halinde doğranmış eti, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Et suyu ve üzümü ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Suyunu çekince mercimek, badem, dolmalık fıstık ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.