Mercimekli Büryan Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Bademleri kaynar suda 10 dakika tutup, kabuklarını soyun. Daha sonra badem ve dolmalık fıstığı birer çorba kaşığı sıvı yağda ayrı ayrı kavurun. Tereyağını bir tencereye alıp küçük küpler halinde doğranmış eti, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Et suyu ve üzümü ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Suyunu çekince mercimek, badem, dolmalık fıstık ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL