Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Hint Mutfağı

MALZEMELER

    Yarım su bardağı sıvı yağ
    2 adet yeşil kakule
    Yarım çay kaşığı toz karanfil
    1 diş sarımsak
    Yarım su bardağı kıyılmış badem
    Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
    Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı
    Yarım çay kaşığı toz kakule
    1 su bardağı basmati pirinci
    Gül suyu
    Bir tutam safran
    2 kahve fincanı süt
    Tuz
Sıvı yağı tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Sarımsağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gül suyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.