MALZEMELER
500 gram haşlanmış Meksika fasulyesi
1 adet büyük boy portakalın rendelenmiş kabuğu
50 gram bitter kakao
50 gram gün kurusu kayısı
100 gram kuru dut
2 yemek kaşığı bal
200 gram tahin
KREMA İÇİN
200 gram bitter çikolata
120 ml Hindistan cevizi sütü
ÜZERİ İÇİN
50 gram rendelenmiş bitter çikolata, Frenk üzümü
Meksika fasulyesi, portakal kabuğu, kakao, kayısı, dut, bal ve tahini püre haline gelene kadar blender'de çekin. Üstü tarafı 18 cm çapında, alt tarafı 10 cm çapında yuvarlak ve çukur bir yemek tabağını buzdolabı poşetiyle kaplayın. Fasulyeli karışımı tabağa boşaltıp üzerine bastırarak düzeltin. Daha sonra 4-5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Krema için çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyunca Hindistan cevizi sütünü ekleyip tel çırpıcı ile homojen kıvam alana kadar çırpın. Oda ısısında ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Soğudukça koyulaşıp kıvam alacaktır. Fasulyeli harcı servis tabağına ters çevirip yerleştirin. Yanlarına kremayı sürüp, çatal yardımıyla alttan üste doğru çekerek şekil verin. Üzerine çikolata serpip, Frenk üzümü ile süsleyin. Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin