Farklı ve lezzetli bir deneyim için mantarlı çikolatalı pasta tarifimizle tanışın!

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet kültür mantarı

    400 gram bitter çikolata

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2 adet yumurta sarısı

    1 paket pötibör bisküvi

    1 su bardağı toz badem

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip, karıştırın. Bisküviyi robottan geçirip un haline getirin. 1 su bardağı bisküviyi ayırıp, kalanını geniş bir kaba alın. Çikolatalı karışımdan yarım çay bardağı kenara ayırıp, kalanını kaptaki bisküvilere ekleyin ve karıştırın.
Toz bademi ve robottan geçirilmiş mantarı ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, streç filme dilediğiniz şekilde sarın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Streç filmi çıkarıp, kenara ayırdığınız yarım çay bardağı çikolatayı üzerine gezdirin. 1 su bardağı bisküviyi serpiştirip, dilimleyerek servis yapın.