Çikolatalı Pastacıklar

Çikolatalı Pastacıklar

Çikolatalı pastacıklar, sofralarınıza lezzet katacak aperatif bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için bisküviyi blenderden geçirin ve içine eritilmiş margarini ilave edip, karıştırın. Muffin kalıplarının içine, kek karışımını kolay çıkarmak için 5x15 cm uzunluğunda kesilmiş yağlı kağıt serin. Kalıpların yarısına kadar kek karışımından koyup, elinizle iyice bastırın. Karışım bitine kadar işleme devam edin.
  • 2
    Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve üzerilerine birer adet böğürtlen koyun. Kremayı bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Sıcakken içine rendelenmiş bitter ve beyaz çikolatayı koyup, karıştırarak eritin.
  • 3
    Çikolatalı kremayı soğuması için buzdolabına koyun. Ara sıra karıştırarak, sıkılacak kıvama gelene kadar bekletin ve çıkarıp, sıkma torbasına doldurun. Muffin kalıplarının içinde donan kekin üzerine şekil vererek sıkın ve tekrar buzdolabında krema sertleşene kadar bekletin. Yağlı kağıt yardımıyla kalıptan çıkarıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...