MALZEMELER
9 yaprak lazanya
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gram kıyma
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Mercimeği haşlayıp, kevgirden geçirin. Mercimeği haşladığınız suda lazanyayı da haşlayın. Soğanı incecik doğrayıp, margarinde kavurun. Kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi katın. Kıymaya haşlanmış nohut ve kırmızı mercimeği ilave edip, karıştırın. Beşamel sos için önce tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Unu ilave edip, rengi hafifçe değişene dek kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamı alana dek karıştırarak, pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Bir fırın kabına beşamel sostan döküp yayın. Üzerine 3 adet lazanya yaprağını yerleştirin. Kıymalı harçtan koyun. Beşamel sos yayın. Üzerine 3 yaprak lazanya daha koyun. Aynı şekilde kıymalı harç ve beşamel sos yayın. Üçüncü katı yaptıktan sonra kalan beşamel sosu en üste gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.