Mantar Soslu Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE makarnayı 8-9 dakika kadar tuzlu suda haşlayın. Diğer tarafta soğanı piyazlık doğrayıp, kıyılmış sarmısak ile birlikte yağda kavurun. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış biber ve salçaları tencereye ekleyin. Mantarları da ince kıyıp bu karışıma ilave edin. Baharatları ve 1 su bardağı suyu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı tabaklara alın. Üzerine sosu paylaştırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...