Köfteli Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
EKMEK hamurlarından birini elinizin içine koyup, yumru şeklinde sıkın ve çıkan küçük hamur parçasını kaşıkla alıp, kızdırılmış sıvıyağa atıp, kızartın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızarttığınız hamurlardan birini, tamamen ikiye ayırmadan ortasından yarısına kadar kesin ve içine köfte koyun. Hamur ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edin. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine et suyu gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp, üzerine dökün. Tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Ebru Omurcalı