Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 kg buğday unu
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    Bir buçuk su bardağı rendelenmiş keş
    200 gram tereyağı
Köy makarnasını hazırlamak için bir kabın içinde un, yumurta, su, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak bir hamur elde edin. Dört eşit parçaya bölün. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Merdane ile açarak 10-15 dakika kurutun. Daha sonra 5 cm eninde uzunlamasına dilimler kesin. Bu şeritleri üst üste koyarak 2 mm inceliğinde kesin. Yapışmaması için bolca unlayın. Az tuzlu kaynar suda erişteleri 3-4 dakika haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir miktar sıvıyağ ile yağlayarak yapışmasını önleyin. Büyük bir tavada
tereyağının yarısını eritin. Erişteleri ekleyip ocaktan alın. Keşin yarısını serpiştirip karıştırın. Servis tabağına alın. Keşin kalan yarısını kalan tereyağında kızartın. Eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.