Karidesli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını da unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde hamuru oklavayla açıp 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için, ayıklanmış karidesleri yumurta akı, tuz, karabiber ve patates nişastası ile karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırıp, yarım ay şeklinde kenarlarını kapatın. Kırmızı ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatıp soya sosu ekleyin. Biberler ve mantıları suda haşlayın. Mantıyı sıcak olarak, suyu ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...