Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet kabak
    1 paket fırın makarna
    1 adet kırmızı biber
    2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    1 çay bardağı un
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
    karabiber
    Yarım demet maydanoz
    1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir

1 MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kaba aktarıp kenara alın. Kabakları temizleyip kabuklarıyla birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı biberi ince kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritip kabakları soteleyin. Üzerine kırmızı biberi katıp, 2 dakika birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.

2 Kalan tereyağını küçük bir kaba alıp eritin. Üzerine unu ekleyip rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sütü katıp sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin ve ocaktan alın.

3 Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. İçinden 3 çorba kaşığını kenara ayırıp, kalanının üzerine beyaz peynir ilave edin. Harmanlayıp sebzelerin üzerine dökün.

4 Kabaklı karışım ve beşamel sosu makarnanın üzerine ekleyip, harmanlayın. Daha sonra yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kenara ayırdığınız kaşar peyniri- aydanoz karışımını üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerekservis yapın.