MALZEMELER
Yarım kg erişte
1 adet et suyu tableti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
karabiber
Üzerine:
200 gram dil peyniri
Et suyu tabetini suda eritin ve kaynatın (1 su bardağı erişteye, 3-4 su bardağı su olacak şekilde). Erişteyi ekleyip haşlayın. Sonra süzün. Bu arada ayrı tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Fıstığı çok az pembeleşene dek kavurun. Ardından üzümü ekleyip, 3 dakika daha kavurun. aşladığınız erişteyi de kleyip, iyice harmanlayın. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyin. Erişteyi bir fırın kabına boşaltın. Üzerine ince dilimler şeklinde dil peynirini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.