Sofra
Çin. Uzakdoğu restoranlarının olmazsa olmazı, en çok sipariş ve servis edilenlerin başında gelen muazzam Çin mantılarından yapıyoruz. Hamuru, iç harcı ve pişirme tekniği sizlere yepyeni bir deneyim kazandıracak. İşte kolay tarifiyle Çin mantısı.

MÜJGAN YURTSEVEN

22 Adet
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta
Çin Mutfağı
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    • 3.5 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz

    İÇ HARCI İÇİN

    300 gram dana kıyma

    1 yemek kaşığı soya sosu

    1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

    3 diş ezilmiş sarımsak

    1 dal ince doğranmış pırasa

    50 gram doğranmış Frenk soğanı veya 6-7 adet taze soğanın ince dalları

    SOS İÇİN

    2 yemek kaşığı soya sosu

    2 yemek kaşığı susam yağı

    2 yemek kaşığı ılık su

    1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

İç harcı için tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın. Hamur için un, su ve tuzu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Cevizden daha küçük olacak şekilde bezelere ayırıp un serpilmiş tezgahta avuç içinizle yassılaştırın.

Küçük bir oklava yardımıyla uçlarını incelterek, çay tabağı büyüklüğünde açın. Her bir hamurun ortasına bir tatlı kaşığı harç koyup, kenarlarını ortada birleştirin. Bambu buharda pişirme kasesini içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun.

Mantıları kaseye yerleştirip bambu kasenin üzerini kapağı ile kapatın. Ortalama 20 dakika pişirip ocaktan alın. Sos için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

ETİKETLER