Sofra
Yılın en sevdiğimiz günlerinden biri: Dünya Cheesecake Günü! Yemek danışmanımız Yıldız Öz Samaha, bugüne özel B. Blok Bakery'de yediği San Sebastian Cheesecake'in tadı damağında kalan lezzetini yakalamak için Sofra mutfağına girdi. Tabii ki tarifi, tarifin olmazsa olmazı Pınar Beyaz kullanarak hazırladı. Ağızda dağılan ipeksi dokusu ve nefis lezzeti ile bu tatlı herkesten tam not almayı başardı. Sizin de mutlaka denemeniz gereken tarifi aşağıya bıraktık.

8-10 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    4 paket 180 gram Pınar Beyaz

    1.5 su bardağı toz şeker

    5 adet yumurta

    2 paket Pınar Krema

    4 yemek kaşığı un

4 paket Pınar Beyaz ve toz şekeri mikser yardımı ile ortalama 1 dakika çırpın. Daha sonra oda ısısındaki yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Krema ve unu ilave ettikten sonra sadece 2 dakika çırpın. 24 cm'lik yuvarlak ve kelepçeli kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp ilk sıcağının geçmesini bekleyin. Buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin. Ertesi gün dilimleyip servis yapın.