TABANI İÇİN
3 yemek kaşığı teff unu
100 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistancevizi şekeri
1 paket vanilya
1/4 paket kabartma tozu
2 Türk kahvesi fıncanı chia tohumu
KREMASI İÇİN
2 paket quark peyniri
1 paket labne peyniri
3 Türk kahvesi fincanı süt
250 gram çilek
4 yaprak jelatin
1 çay bardağı balÇikolata ve tereyağını benmari usulü birlikte eritin. Çikolata tamamen eridiğinde ocaktan alın ve teff unu, yumurta, hindistancevizi şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 18 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının altını pişirme kağıdıyla kapladıktan sonra kağıdı ve kalıbın kenarlarını iyice yağlayın. Kek karışımını kalıbın dibine dökün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Cheesecake tabanı pişerken chia tohumu ve sütü bir karıştırma kabında tel çırpıcı ile çırparak karıştırın. Chia tohumunun şişmesi için ara ara karıştırarak yarım saat bekletin. Sütü tamamen çekip kıvam alan chia tohumuna quark, labne ve balı ekleyin. Çileklerin yarısını blenderden çekin ve püre haline getirdikten sonra karışıma ekleyin. Geri kalanları da küp doğrayarak chia'lı karışıma ekleyin. Jelatinleri su dolu bir kapta 5 dakika bekletin. Kremaya karıştırmadan önce l'er yemek kaşığı kaynar su ile karıştırıp, tamamen eridikten sonra teker teker kremaya ekleyin. Karışımı soğumuş cheesecake tabanının üzerine dökün ve donması için buzdolabında en az 6 saat, tercihen bir gece bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.