TABANI İÇİN
1 su bardağı kavrulmuş hazır kadayıf
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN
Yarım paket krema
3/4 su bardağı toz şeker
200 gram labne peyniri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
SOSU İÇİN
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 yemek kaşığı zerdeçal
Yarım su bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN
Çilek ve limon dilimleri
Nane yaprakları
Tabanı için eritilmiş sıcak tereyağını hiç bekletmeden kavrulmuş kadayıf ve toz şekerle karıştırın. İçlerine muffin kağıdı yerleştirilmiş muffin kalıplarının dibine birer yemek kaşığı dolusu kadayıf koyun. Elinizle bastırarak sıkıştırın ve buzdolabına kaldırıp sertleşene dek bekletin. Kreması için krema, toz şeker ve labne peynirini hafifçe kabarana kadar çırpın. Yumurta, un, nişasta ve vanilya ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve dolaptan aldığınız kalıplara pay edin. Muffin kalıbını yüksek kenarlı bir tepsiye alın. Tepsiye bir parmak yüksekliğinde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıbı salladığınızda ortası hareket etmiyorsa, fırından çıkarın. Sosu için tüm malzemeyi küçük bir sos tenceresine alıp karıştırın. Ocağa oturtun ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir jel kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu pişen cheesecake'lerin üzerine yayın. 3-4 saat soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Çilek, limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.