Sofra
Sevdiklerinize tatlı bir ikramlık hazırlamaya ne dersiniz? Kolay tarifi ile özel çikolatalı kek tarifi.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım su bardağı tereyağı

    Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

    Yarım çay bardağı süt

    Yarım çay bardağı soğutulmuş filtre kahve

    2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    3 yemek kaşığı kakao

    2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    GANAJ İÇİN

    200 gram çikolata

    200 ml krema

Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alarak şeker eriyip karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın. Üzerine önce kalan sıvı malzemeleri sonra da katı malzemeleri sırasıyla ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Orta boy bir kek kalıbını yağlayıp karışımı içine doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ganaj için kremayı bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte kaynatmadan ısıtın. Kuvertür çikolatayı bıçakla kıyın. Kıydığınız çikolataları derin bir cam kaseye alın. Kaynatmadan iyice ısıttığınız kremayı ocaktan alıp, kıydığınız çikolatanın üzerine dökün. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Kek dinlendikten sonra hazırladığınız ganajı üzerine dökerek servis yapın.