Sofra
Sandviçinize ekleyeceğiniz malzemeleri öncesinde bazı küçük işlemlerle aromalandırırsanız hem sonucu olumlu etkiler hem de bu işlemlerin çeşitliliği mutfaktaki yaratıcılığınızı artırır. Her ne kadar tarifini veriyor olsak da elinizde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız soslarla besleyici, ‘iki dilim ekmek arası’ nefis sandviçler hazırlayabilirsiniz.

EMİNE TUNADAN

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8 dilim bol çekirdekli ekmek

    Roka yaprakları

    Kıvırcık marul yaprakları

    Soya filizi

    1 adet küçük boy kabak

    4 dilim yuvarlak kesilmiş domates

    AVOKADO SOS İÇİN

    2 adet olgun avokado

    Sızma zeytinyağı

    Taze çekilmiş karabiber

    NOHUTLU SOS İÇİN

    1 su bardağı haşlanmış ve kabuğu

    çıkarılmış nohut

    2 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin

    1 adet küçük diş sarımsak
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 tutam kimyon
    Tuz

Nohutlu sos için haşlanmış nohudu büyük bir kasenin içine alın. Havan tokmağı veya malzemeyi ezebileceğiniz bir mutfak gereciyle nohudu hafif pütürlü kalacak şekilde ezin. Tahin, arımsak, kimyon ve tuzu ekleyip ezmeye devam edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sızma zeytinağını yavaşça ekleyerek iyice karıştırın. Sosunuz hazır. Avokado sos için avokadoları boyuna iki parça olacak şekilde kesin. Çekirdeğini çıkarıp içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir kasenin içinde çatalla iyece ezdiğiniz avokadoya sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Kabağı iyice yıkayıp sap kısmını kestikten sonra bütün olarak buharda pişirin (buharda pişirme makineniz yoksa kaynayan su dolu tencerenin üzerine metal süzgeci yerleştirin. İçine malzemeyi ekledikten sonra üzerini tencerenin kapağıyla kapatın. Malzemenin cinsine göre gereken sürede pişirin). Kabak ılındıktan sonra uzunlamasına ince kesin. Dört parça ekmek diliminin üzerine sırasıyla avokado sos, kıvırcık marul yaprağı, kabak dilimleri, nohutlu sos ve soya filizi sıralamasıyla malzemeleri dizin. Üzerlerine diğer ekmek dilimlerini yerleştirip servis yapın.