8 dilim bol çekirdekli ekmek
Roka yaprakları
Kıvırcık marul yaprakları
Soya filizi
1 adet küçük boy kabak
4 dilim yuvarlak kesilmiş domates
AVOKADO SOS İÇİN
2 adet olgun avokado
Sızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
NOHUTLU SOS İÇİN
1 su bardağı haşlanmış ve kabuğu
çıkarılmış nohut
2 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin
1 adet küçük diş sarımsak
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tutam kimyon
Tuz
Nohutlu sos için haşlanmış nohudu büyük bir kasenin içine alın. Havan tokmağı veya malzemeyi ezebileceğiniz bir mutfak gereciyle nohudu hafif pütürlü kalacak şekilde ezin. Tahin, arımsak, kimyon ve tuzu ekleyip ezmeye devam edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sızma zeytinağını yavaşça ekleyerek iyice karıştırın. Sosunuz hazır. Avokado sos için avokadoları boyuna iki parça olacak şekilde kesin. Çekirdeğini çıkarıp içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir kasenin içinde çatalla iyece ezdiğiniz avokadoya sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Kabağı iyice yıkayıp sap kısmını kestikten sonra bütün olarak buharda pişirin (buharda pişirme makineniz yoksa kaynayan su dolu tencerenin üzerine metal süzgeci yerleştirin. İçine malzemeyi ekledikten sonra üzerini tencerenin kapağıyla kapatın. Malzemenin cinsine göre gereken sürede pişirin). Kabak ılındıktan sonra uzunlamasına ince kesin. Dört parça ekmek diliminin üzerine sırasıyla avokado sos, kıvırcık marul yaprağı, kabak dilimleri, nohutlu sos ve soya filizi sıralamasıyla malzemeleri dizin. Üzerlerine diğer ekmek dilimlerini yerleştirip servis yapın.