Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı haşlanmış karides
    2 su bardağı karides sosu
    Yarım mısır ekmeği
    Yarım çavdar ekmeği
    Yarım baton ekmek
    10 adet kornişon turşu
    2 adet kivi
    1’er adet sarı ve kırmızı biber
    6-7 dal dereotu

    Karides sos için: Yarım su bardağı
    ayıklanmış karides
    1 su bardağı beşamel sos
    1 kutu (200 ml) krema
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı ketçap
    Tuz, toz kırmızıbiber, beyazbiber

    Beşamel sos için:
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
ÖNCELİKLE beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ve unu bir tavaya alıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız beşamel sosun içine kremayı katın ve dibinin tutmaması için kısık ateşte spatula ile kaynayana kadar karıştırın. Diğer taraftan ayrı bir tavaya aldığınız tereyağında karidesi 2-3 dakika çevirin. Daha sonra beşamel sosun içine katın ve ezerek tel süzgeçten geçirip, bir kaba alın. Ketçap, tuz, toz kırmızıbiber ve çekilmiş beyaz biber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Ekmekleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerlerine karides sosundan sürün. Bir kısmının üzerine, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş kivi dizin. Bir kısmının üzerine, kıyılmış kornişon turşu ve dereotu yerleştirin. Bir kısmının üzerine de dilimlenmiş renkli biberlerden koyun. Karidesle süsledikten sonra servis yapın.