Sofra
Çok lezzetli, çıtır çıtır, tam atıştırmalık bir lezzet... Küçük büyük herkesin seveceği çıtır patates topları tarifi.

ŞEFİKA GÜNYEL

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    PATATESLİ HARÇ İÇİN

    500 gram haşlanmış patates

    1 adet soğan

    4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

    1 su bardağı ekmek kırıntısı

    2 diş ezilmiş sarımsak

    2 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı pul biber

    ORTASI İÇİN

    100 gram küçük küp doğranmış kaşar peyniri

    PANELEMEK İÇİN

    1 su bardağı un

    2 adet çırpılmış yumurta

    1 su bardağı galeta unu

    KIZARTMAK İÇİN

    Ayçiçeği yağı

Patatesli harç için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan 1 adet ceviz büyüklüğünde beze koparıp avucunuzda açın. Ortasına kaşar peynirinden yerleştirin. Açılmaması için birleşme yerlerine parmaklarınızla bastırın ve avucunuzda yuvarlayın. Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın. Panelemek için sırasıyla una, yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.