Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Tereyağı

    İçine: Ayva reçeli

    Üzerine: Hindistancevizi
Derin bir kaba süt, yumurta ve aldığı kadar unu koyun. Çırpıcı ile ya da mikserle çırparak karıştırın. Hamur boza kıvamı alana kadar un ekleyip çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az yağla yağlayıp kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru yayın. Krebin ön yüzü pişince, spatula ile çevirerek diğer yüzünü pişirin. Krep hamurunu bu şekilde bitirin. Kreplerin üzerine ayva reçeli sürüp, rulo şeklinde sarın. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.