Sofra
Sofranızda mutlaka bulunması gereken bir lezzet, taze sarımsaklı kuzu tarifi... Taze sarımsaklı kuzu nasıl hazırlanır?

6 Porsiyon

MALZEMELER

    2 demet taze sarmısak

    1 kg kuşbaşı kuzu eti

    2 çorba kaşığı tereyağı

    10 adet arpacık soğan

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    Yeteri kadar sıcak su

    Bir tutam tarçın

    Tuz, karabiber

Taze sarmısağı temizleyip 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Temizlenmiş arpacık soğanı tencereye katıp, birkaç dakika birlikte soteleyin. Doğranmış sarmısak ve salçaları yemeğe ekleyin. Bir-iki dakika kavurup, tenceredeki malzemenin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tarçın, tuz ve karabiber katın. Azaldıkça sıcak su ekleyerek, et yumuşayana dek pişirin.