Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg köftelik kıyma
    1 adet küçük boy soğan
    1 adet orta boy kabak
    1 adet orta boy havuç
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber
    Servis için:
    2 adet kabak
    2 adet domates

KIYMAYI derin bir kaba alın ve içine soğanı rendeleyin. Kabak ve havucu ayrı ayrı rendeleyip, elinizle sıkarak suyunu aldıktan sonra kıymaya ekleyin. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Köftelerin üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ sürün ve ızgarada önlü arkalı kızartın. Izgara kabak ve domatesle birlikte servis yapın.