Altışar adet kurutulmuş patlıcan, kabak, acur ve biber (küçük boy)
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nane
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, kişniş
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
150 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı pilavlık bulgur
Erik pestili
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru sebzeleri ayrı ayrı kaynar suya atıp yumuşayana dek haşlayın ve süzün. Soğan ve sarımsağı ince kıyıp geniş bir kaba alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Salçaları ilave edin. Kıymayı da katıp karıştırın. Son olarak bulguru ekleyin ve yoğurun. Kurulukları doldurun. Tencereye dik olarak yerleştirin. Ağız kısımlarını elinizle hafifçe yapıştırın. 1 su bardağı sıcak su koyun. Pestili küçük parçalar halinde koparıp dolmaların arasına yerleştirin. Zeytinyağını gezdirin ve ısıya dayanıklı bir tabağı dolmaların üzerine kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra ise kaynardan düşmeyecek kadar kısık ısıda ve gerekirse sıcak su ekleyerek 20- 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.