Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet büyük boy işkembe
    500 gram satır kıyması
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pul biber,
    1 çay kaşığı yenibahar
    2 çorba kaşığı nane
    Yeteri kadar tuz
İşkembeleri yıkayıp temizleyin. Küçük kareler halinde kesip, kenarını dikin. Harç için kıymaya, bulgur, karabiber, pul biber, yenibahar, nane ve tuz ekleyip harmanlayın. Harcı işkembe parçalarının içlerine yarıdan az olacak şekilde doldurun. Açık kalan kenarlarını dikin. Tencereye yerleştirip, üzerilerini çatalla birkaç yerinden delin. Dolmaların üzerilerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek pişirin. Sıcak servis yapın.