Sofra
Hafif ekşimsi lezzeti sevenler için domates soslu erik kebabı tarifi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram yeşil erik

    20 adet arpacık soğan

    1 baş sarımsak

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    4-5 dal taze kekik

    KÖFTE İÇİN

    Yarım kg köftelik dana döş kıyma

    1 adet kapya biber

    2 adet sivri biber

    1 adet sarı dolmalık biber

    Üçer dal taze soğan ve taze sarımsak

    8-9 dal maydanoz

    Birer çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz

    DOMATES SOS İÇİN

    2 su bardağı domates püresi

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    1 yemek kaşığı nar ekşisi

    1 çay kaşığı tuz

Köfte için biberleri minik küpler halinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve maydanozu da incecik kıyın. Tüm köfte malzemesini iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Daha sonra fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, köftelerin aralarına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece yaklaşık 30 dakika pişirin. Domates sos için tüm sos malzemesini sos tenceresine alın. Koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Domates sosu servis tabağına yayın. Üzerine yemeği yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

ETİKETLER