Sofra

2 Porsiyon
10 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet bostan patlıcanı
    250 gram dil peyniri
    1 çay bardağı zeytinyağı
    100 gram kuşbaşı kuzu eti (but kısmından)
    1 adet yemeklik doğranmış soğan
    1 adet biber
    2 adet mantar
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı salça
    Yeteri kadar sıcak su
    3-4 dal kekik
    Tuz, karabiber
PATLICANI alacalı soyun. Daha sonra saksı şekline getirmek için ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. 15 dakika tuzlu suda bekletip acısını alın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp et ve soğanı soteleyin. Etin pişmesine yakın kuşbaşı doğranmış biber ve ikiye kesilmiş mantarları atıp kavurun. Salça ve unu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup yaklaşık 20 dakika pişirin. Diğer taraftan tuzlu suya koyduğunuz patlıcanı yıkayıp iyice kurulayın. Kalan zeytinyağında kızartın. Yağını iyice süzdürüp içine kuzu etli karışımı doldurun. Üzerlerine ince doğramış dil peynirini koyun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Taze kekikle servis yapın.