Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı börülce
    Yeteri kadar su
    300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti (but kısmından)
    6 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet soğan
    3 adet havuç
    2 adet kırmızı biber
    4 adet çarliston biber
    2 adet sivri biber
    1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı kişniş
    1 çorba kaşığı fesleğen
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım tatlı kaşığı tuz

Börülceyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Ayrı bir yerde eti sıvı yağda suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Doğranmış soğan, havuç, kıyılmış biber ve sarımsak ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine suyu ile birlikte börülceyi ilave edin. Et yumuşayana dek pişmeye bırakın. Toz kırmızıbiber, kişniş, fesleğen ve karabiber ekleyin. Tuzunu ayarlayıp bir taşım daha pişirin.