Sofra
Vücut direncinizi yükseltecek baharatı bol, tadı mükemmel bir tarifle karşınızdayız!

6 Porsiyon

MALZEMELER

    PİRZOLA İÇİN

    800 gram pirzola

    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı kekik

    4-5 dal taze kekik

    1.5 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

    1 çay kaşığı karabiber

    Tuz

    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ve tuz

    BULGUR PİLAVI İÇİN

    2 su bardağı pilavlık bulgur

    İkişer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı

    1 çay bardağı tel şehriye

    1 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su et suyu

    1 çay kaşığı karabiber

    1 dal kıyılmış biberiye

    4-5 dal kıyılmış dereotu

    3-4 dal taze kekik, tuz

    PATATES PÜRESİ İÇİN

    2 adet büyük boy patates

    1 çay bardağı süt

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 çay kaşığı kaşığı zerdeçal

    1 çay kaşığı kaşığı rendelenmiş muskat

    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    1 tutam haspir, tuz

Marine için pirzola dışında kalan malzemeyi iyice karıştırıp pirzolaların her tarafına yedirerek sürün. Üzerini streç filmle kaplayıp 1 gece ya da en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada ve yağsız olarak, önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

Bulgur pilavı için tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp tereyağı eriyene kadar ısıtın. Şehriye ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Bulgur ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Et ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiber ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Harmanladıktan sonra 5 dakika dinlendirin.

Patatesleri tuz eklediğiniz bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını temizleyip geniş bir kaba alın. Tereyağı ilave edip ezerek karıştırın. Ezerken bir taraftan da oda ısısındaki sütü ekleyin. Tuz, zerdeçal, muskat, toz kırmızıbiber ve haspiri ekleyip iyice karıştırın. Baharatlı pirzolayı yanında bulgur pilavı ve patates püresiyle birlikte servis yapın.