Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    15 adet kabak çiçeği
    Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
    2 adet ayva
    12 adet kestane
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    1 diş sarmısak
    Tuz, karabiber
    3’er dal kıyılmış kereviz yaprağı, taze rezene ve fesleğen
    1 su bardağı et suyu
Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın. Ayrı bir yerde kestaneleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve daha sonra kabuklarını temizleyin. Zeytinyağını tencereye alın. Bütün haldeki sarmısak ve eti ilave edip soteleyin. Ayva, kestane, tuz, karabiber, kereviz yaprağı, rezene ve fesleğeni ekleyin. Üzerine et suyu ilave edip, 10 dakika pişirin. Kabak çiçeklerini ekleyin. 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.