Ispanaklı ve Peynirli Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak
    bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan
    4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Ispanaklı iç için ayıklanmış ve kıyılmış ıspanak, soğan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Sıvı yağda
    kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Peynirli iç için rendelenmiş beyaz peynir, karabiber ve pul biberi
    karıştırın. Hamurların yarısına ıspanaklı harçtan, yarısına peynirli harçtan koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerilerine tereyağı sürün ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...