Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg çipura
    100 gram asma yaprağı
    1’er adet domates ve sivri biber
    10-15 dal maydanoz
    5 adet mantar
    1 diş sarmısak
    Bir buçuk kg kaya tuzu
    2 adet yumurtanın akı
    1 çay bardağı su
Balığı temizleyip, ortasını yarın ve kılçığını çıkarın. Domates, sivri biber, maydanoz, mantar ve sarmısağı incecik kıyın. Doğranmış sebzeleri bir kaseye alıp, karıştırın. Balığın içini bu malzeme ile doldurun. Balığı önce asma yaprağına sarın. Daha sonra kaya tuzunun yarısını bir fırın tepsisine yayın ve üzerine balığı koyun. Kalan kaya tuzu, yumurta akı ve suyu bir kasede karıştırın. Balığın üzerini bu karışımla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerindeki tuz tabakasını kırıp alın. Sıcak olarak servis yapın.