Tuzda Asma Yaprağında Sebzeli Çipura
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı temizleyip, ortasını yarın ve kılçığını çıkarın. Domates, sivri biber, maydanoz, mantar ve sarmısağı incecik kıyın. Doğranmış sebzeleri bir kaseye alıp, karıştırın. Balığın içini bu malzeme ile doldurun. Balığı önce asma yaprağına sarın. Daha sonra kaya tuzunun yarısını bir fırın tepsisine yayın ve üzerine balığı koyun. Kalan kaya tuzu, yumurta akı ve suyu bir kasede karıştırın. Balığın üzerini bu karışımla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerindeki tuz tabakasını kırıp alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL