Sofra
Lezzetli bir çorba olan tavuklu şehriye çorbası nasıl hazırlanır? İşte tavuklu şehriye çorbası...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet tavuk göğsü
    1 çay bardağı tel şehriye
    1 adet orta boy soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet çarliston biber
    1 adet orta boy havuç
    5 su bardağı su
    Tuz
    Karabiber

    Üzeri için:
    Maydanoz
Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın ve sudan çıkarıp, elinizle didikleyin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Rendelenmiş havuç ve kıyılmış biberi de ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuğu haşladığınız suyu ve kalan 3 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tavuk eti ile şehriyeyi katın. Kısık ateşte 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip, sıcak olarak servis yapın.