Pesküten - Peskütan

Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan hazırlanıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra besin yönünden de oldukça zengin olan peskütan çorbasının yapımı oldukça kolay. Evde yapabileceğiniz tarifiyle pesküten çorbası tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ilave edip, 10 dakika soteleyerek karıştırın. Yarma, mercimek ve nohudu katıp karıştırın.
-
2
Pesküteni su ile açın. Bir yandan pesküteni tencereye ilave ederken, diğer yandan karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kısığa getirip 10 dakika daha pişirin.
-
3
Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavada eritip, nane ekleyin. Bir iki çevirip ocaktan alın. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler