Sofra
Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan hazırlanıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra besin yönünden de oldukça zengin olan peskütan çorbasının yapımı oldukça kolay. Evde yapabileceğiniz tarifiyle pesküten çorbası tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram pesküten

    1 yemek kaşığı tereyağı

    200 gram çorbalık kemikli kuzu eti

    1 su bardağı haşlanmış yarma

    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

    Yarım su bardağı haşlanmış nohut

    3 su bardağı su

    Yeteri kadar tuz

    ÜZERİ İÇİN

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı nane

Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ilave edip, 10 dakika soteleyerek karıştırın. Yarma, mercimek ve nohudu katıp karıştırın. Pesküteni su ile açın. Bir yandan pesküteni tencereye ilave ederken, diğer yandan karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kısığa getirip 10 dakika daha pişirin. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavada eritip, nane ekleyin. Bir iki çevirip ocaktan alın. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.