MALZEMELER
250 gram pesküten
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram çorbalık kemikli kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış yarma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ilave edip, 10 dakika soteleyerek karıştırın. Yarma, mercimek ve nohudu katıp karıştırın. Pesküteni su ile açın. Bir yandan pesküteni tencereye ilave ederken, diğer yandan karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kısığa getirip 10 dakika daha pişirin. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavada eritip, nane ekleyin. Bir iki çevirip ocaktan alın. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.