
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
5-6 su bardağı sıcak su
1 su bardağı ılık süt
4-5 dal kıyılmış dereotu
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber ve muskat
ÜZERİ İÇİN
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı Arnica doğrayıcı yardımı ile kıyıp kenara alın. Tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip karıştırın. Unu ekleyip 2 dakika daha kavurun. Gelişigüzel doğranmış patatesi katıp 5 dakika soteleyin. Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Suyunu ayarlayın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuzu, karabiberi ve muskatı ilave edip karıştırın. Arnica blender set yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Sütü hızlıca ve çorbayı karıştırarak ekleyin. İki tur karıştırıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu serpiştirin. Üzeri için toz kırmızıbiberi eritilmiş tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.