Sofra
Doyurucu, lezzetli ve sofranızda yeri olması gereken mantar çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram mantar
    1 çorba kaşığı limon suyu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı un
    3 su bardağı et suyu
    1 su bardağı süt
    1 kutu (200 ml) krema
    Yarımşar çay kaşığı
    karabiber ve pulbiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için:
    Çekilmiş karabiber ve
    kıyılmış dereotu

Mantarları yıkayıp, kıyın. Kararmaması için içinde limon suyu bulunan bir kaba alın. Zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve limon suyundan çıkardığınız mantarı tencereye alıp, suyunu çekene dek pişirin. Un ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Et suyu, süt ve krema ekleyip kaynamaya bırakın. Mantar hafif dişe gelecek şekilde blenderden geçirin. Karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip, dereotu ile servis yapın.