MALZEMELER
500 gram levrek
1-2 dal kereviz sapı
1-2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı konserve bezelye
Yarım çay bardağı konserve mısır
Yeteri kadar su
Tuz
Levreği ayıklayıp, fileto çıkarın. İri parçalar halinde doğradıktan sonra bir tencereye alın. İçine iri kıyılmış kereviz sapı, sarmısak, defne yaprağı, dörde bölünmüş soğan, iri doğranmış sarı ve kırmızı biber ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. 10-15 dakika balığı haşladığınız suyu süzün ve bir kenara alın. Balıklı ve sebzeli karışımı da daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kaba koyun. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağını ekleyin. Un katıp, kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ve balığı haşladığınız suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra bezelye ve mısırı katın. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayın. Servis yaparken tabağa önce haşladığınız sebzeli balık etinden 1 çorba kaşığı kadar koyup, üzerine 1 kepçe bezelyeli sudan ilave edin. Geri kalan balıklı karışımı ve çorba suyunu bu şekilde servis yapın.