Sofra
Yöresel lezzetlerimizden birisi olan kesme çorbası tarifi en çok denenen çorba tarifinden birisi. Vitamin deposu olan kesme çorbası tarifini akşam yemekleriniz için hazırlayabilirsiniz.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı mercimek

    1 adet soğan

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı salça

    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    Yarım tatlı kaşığı nane

    Yeteri kadar tuz

    1 kase erişte

Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyup mercimek yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir yerde doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine salça, toz kırmızıbiber ve nane ekleyip bir iki çevirerek sokariç adı verilen karışımı elde edin. Sokariçi mercimeğin üzerine gezdirip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, erişteyi ekleyin. 10-15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.