Sofra
Sabah akşam tüketebileceğiniz irmikli rende çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 su bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    1 su bardağı irmik
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı karabiber
    5 su bardağı tavuk suyu
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tuz
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini 1 su bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, toz kırmızıbiber ilave edip, yoğurarak bir hamur yapın. 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş hamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün. İyice pişirin.