Sofra
İrmik, köfteler de ve tatlılarda kullanıldığı kadar çorba olarak da sofralarda kullanılıyor. İrmik çorbası nasıl yapılır?

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı margarin
    3 kahve fincanı irmik
    3 adet orta boy domates
    8 su bardağı etsuyu
    1 tatlı kaşığı salça, tuz

    Terbiyesi için:
    Yarım su bardağı süt
    2 adet yumurtanın sarısı

Geniş bir tencerede margarini eritin. İrmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Et suyunu, salçayı ve yeterince tuzu ekleyin. 10 dakika pişirin. Bu arada terbiye için, sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak, çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp, sıcak servis yapın.