Sofra
Kanser hücrelerine karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen pırasa, şifa deposu olmasının yanında girdiği tariflere de oldukça lezzet katmaktadır. İşte size pırasayla yapabileceğiniz nefis bir çorba tarifi.

ŞEFİKA GÜNYEL

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet küp doğranmış pırasa

    100 gram tereyağı

    4 diş sarımsak

    Birer adet küp doğranmış kırmızı ve yeşil elma

    2 adet küp doğranmış patates

    1.5 litre et veya tavuk suyu

    1 adet defne yaprağı

    2 yemek kaşığı limon suyu

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarım tatlı kaşığı fesleğen

    1.5 tatlı kaşığı tuz

    SERVİS İÇİN

    Kızarmış ekşi mayalı köy ekmeği

Tereyağını tencereye alıp eritin. Pırasa ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Kabukları soyulmuş diş sarımsakları katıp 1 dakika daha soteleyin. Elma, patates, et suyu ve defne yaprağını ekleyin. Elma ve patates dağılmaya başlayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp içinden defne yarpağını çıkarın ve blenden'de çekin. Yeniden ocağa oturtun. Limon suyu, tuz, karabiber ve fesleğeni katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve servis tabakları pay edin. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.