Börülceli Tarhana Çorbası Tarifi

Hem lezzetli hem doyurucu olan börüceli tarhana çorbası nasıl hazırlanmalı? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eritilmiş 1 çorba kaşığı margarinde kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti kavurun. Et suyunu, iri parçalar halinde doğranmış taze börülceleri, çok az suyla ezilmiş tarhanayı, kırmızı bütün biberleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Börülceler yumuşayana dek pişirin. Pişmesine yakın ayranı ekleyin. 15 dakika sonra dövülmüş sarımsakları ilave edin. Çorbayı ateşin üzerinden indirin. Kalan margarini tavada eritin. Salçayı ekleyip, kavurun. Çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...