Sofra
Şık sunumu ve tatlı krizlerinize iyi gelecek lezzetiyle portakal soslu çikolatalı mus hazırlayabilirsiniz.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    ÇİKOLATALI MUS İÇİN

    120 ml krema

    1 tatlı kaşığı granül kahve

    2 yemek kaşığı sıcak su

    175 gram bitter çikolata

    60 gram oda ısısında tereyağı

    3 adet büyük boy yumurta

    50 gram toz şeker

    Yarım çay kaşığı krem tartar

    Bir tutam tuz

    PORTAKAL SOS İÇİN

    Yarımşar çay bardağı toz şeker ve mısır nişastası

    5 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu

    ÜZERİ İÇİN

    2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

    3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata

Çikolatalı mus için kremayı koyulaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Granül kahveyi sıcak suda eritin. Çikolata, tereyağı ve eritilmiş kahveyi benmari usulü eritin. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarıları ve şekerin yarısını mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı kaynayıp ocaktan alın ve sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika benmari usulü çırpın. Sürenin sonunda çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyip mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Krem tartarı katıp, tepecikler oluşana kadar çırpın. Şekerin kalanını ekleyip sertleşene kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir. Yumurta beyazlı karışımın yarısını çikolatalı karışıma ekleyin ve alttan üste doğru spatula ile karıştırın. Buzdolabındaki kremayı ilave edip karıştırın. Kalan yumurta beyazlı karışımı katıp homojen bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra servis kaselerinin 2/3'ü dolacak kadar pay edin. 6 saat dinlendirin. Portakal sos için toz şeker ve nişastayı harmanlayıp üzerine portakal suyu ekleyin. Orta ısıda kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp blender'de çekin. Ilındıktan sonra buzdolabından çıkardığınız servis kaselerine pay edin. Soğuyana kadar dinlendirip portakal kabuğu ve çikolata ile süsleyip servis yapın.