Kestaneli Armut Tarifi
3 KİŞİLİK
Sofralarınızı süslüyecek marifetinizi konuşturacak fındık ezmesi karışımlı kestane şekerli enfes tatlı... Kestaneli armut tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Armutların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Fırın tepsisine aralıklı yerleştirip, çekirdek yataklarına balı pay edin. Üzerlerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Ayrı bir yerde kestane püresi, limon suyu ve fındık ezmesini karıştırın. Karışımı armutların çekirdek yataklarına pay edin. Üzerine kestane şekeri yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL