Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2.5 su bardağı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı pudra şekeri

    90 gram oda ısısında tereyağı

    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

    Yarım çay bardağı yoğurt

    İÇ HARCI İÇİN

    400-450 gram kakaolu fındık kreması

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini büyük bir kaseye eleyin. Tereyağı, ayçiçeği yağı ve yoğurdu başka bir kapta iyice çırpıp unlu karışıma ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabının alt rafında 15-20 dakika dinlendirin. İri ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde incecik açın veya elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde açın. Ortalarına birer tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması pay edip bohça gibi kapatın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Bu nefis tatlıyı sıcak veya ılık olarak yiyebilirsiniz.