Sofra
Dillere destan olan, elmalı strudel tatlısını şifa deposu hurma ve orman meyveleriyle zenginleştiterek hazırlayabilirsiniz.

CLAUDIO CHINALI

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    4 adet baklavalık yufka

    2 adet golden elma

    1 tatlı kaşığı tarçın

    1 kahve fincanı Nevşehir pekmezi

    8 adet mebrum hurma

    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

    125 gram karışık dağ meyveleri

Elmayı ince dilimler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve pekmezi ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küp şeklinde kesin ve kaseye ilave edin. Blenderde iyice ufalanmış ekmek kırıntısını katıp harmanlayın. Daha sonra 10 dakika dinlendirin. 1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Dörde katlayıp yağlanmış porsiyonluk krem karamel kabına yerleştirin. Ortasına elmalı harcın ¼'ünü koyup yufkanın kenarlarını üstte bir araya getirin ve hafifçe kıvırarak bohça şekline getirin. Kalan baklavalık yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Orman meyvelerinin yarısını küçük bir sos tenceresine alıp, hafif suyunu bırakana kadar karıştırarak pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp yanına sosu gezdirin. Kalan meyveleri de tabağa serpiştirip servis yapın.