Sofra

14 Porsiyon
45 Dakika
Ev Yapımı

MALZEMELER

    6 su bardağı un

    Ceviz büyüklüğünde maya

    Aldığı kadar su

    İÇ HARCI İÇİN

    500 gram ıspanak

    2 adet pırasa

    Yarım demet maydanoz

    250 gram Gaziantep peyniri

    Tuz

İç harcı için ıspanak, pırasa ve maydanozu ince doğrayıp az tuzla ovun. Ufalanmış Gaziantep peynirini ilave edip harmanlayın.

Maya ile unu geniş ve derin bir kaba alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yavaşça ılık su ilave edip yoğurun. Üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp 30-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru iki parçaya bölüp büyük boy fırın tepsisi ebadında ve çok ince olmayacak şekilde açın.

Bir kat hamuru tepsiye yayıp üzerine iç malzemeyi yerleştirin. İkinci kat hamur ile üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis yapın.